pasen en love
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Jan
20 April 2008 | Verenigd Koninkrijk, Londen
Afgelopen pasen ben ik een weekje weg geweest. Ik had twee weken vakantie en ben de tweede week naar Evesham gegaan. Martijn kent daar twee mensen via Wycliff. Hij heeft ook hun backup systeem gedaan geloof ik. Het is een koppel van begin 50 en zijn allebei retired. Ze doen allebei vrijwilligerswerk voor Wycliff en andere dingen. Ze ook voor een stichting voor blinden. Bijna elke dag stapten we in de auto en gingen we dingen bekijken. Er zijn superveel mooie dorpjes in de omgeving. Ik geloof dat we ook langs de Cotswall villages zijn geweest. Ik weet zo de preciese naam niet meer... Maar het was iig erg mooi allemaal. Ik kon heerlijk doen en laten wat ik wilde. Ik kreeg de kleinste slaap kamer, maar toch was die nog groter dan de kamer in Hull! En ik had een eigen badkamer ^_^
De reis naar Evesham duurde wel erg lang. Ik moest twee keer overstappen (waar ik een hekel aan heb omdat je altijd NET je trein mist en een uur moet wachten....) en moest 45 minuten wachten in Sheffield. Dus ben ik maar wat gaan rondlopen en foto's maken. Jaja, de toerist in mij nam de overhand... En ook zijn de prijzen ongelofelijk hoog. Voor een enkeltje Evesham moest ik 49 pond betalen!!! Dat is ruim 70-75 euro. En aan het eind van de week moest ik ook weer terug...
Gelukkig hoefde ik de week dat ik niet in Hull was geen huur te betalen. Je weet maar nooit met die mensen.
In het huis van Heather en Robert woont ook haar moeder. En twee keer in de week komt een vriendin langs en maakt de boel schoon. (gelukkig maar twee keer in de week.. Kimberly doet het elke dag! ..freak).
Die week was nog mijn beste week sinds ik hier ben. Zoveel vrijheid en altijd een warm onthaal. Die zondag zijn we ook naar de kerk geweest. Het was best een interessante dienst, maar ik heb geloof ik nog nooit zoveel gebeden in één dienst. Opgeteld komen we op 6 keer uit. Nou is er natuurlijk niks mis met bidden... maar toch. De dienst was best opgewekt en iedereen deed vrolijk mee. De kerk is niet zo groot. Ik denk dat er ongeveer 80-100 mensen waren. De dominee was ruim in de tachtig maar hij was het meest enthousiast! De maandag daarop ben ik weer met de trein naar huis gegaan. Dagje college geskipped.. mja, who cares.
Gafe week all in all. Nou merk ik toch dat ik het mis van thuis. De vertrouwde gemeente en alles.
COLLEGE
Weer terug op college ging ik weer vrolijk verder met me werk. Ik had de website af en ik moest een mijn documentatie beginnen volgens mijn leraren thuis. Ik had al een pagina of 10 aan documentatie dus ik ben maar eens gaan kijken wat ik kon inlveren. Toen ik het liet zien aan Damion, een van de leraren, shudde hij zijn hoofd. Oh-oo.. Vanaf dat moment heeft hij mij de hele week geholpen met mijn verslag. Mijn probleem was namelijk dat ik alles als een verhaal opschreef en vertelde. Leuk.. maar niet bepaald handig voor leraren die het niks kunnen schelen welke kleur het toetsenbord was. Dus heb ik alles kritisch bekeken en onnodige dingen eruit gefilterd. Een nieuwe, functionele layout gemaakt en alles getrimd totdat het er goed uit zag. Daar ben ik 4 dagen mee bezig geweest. En het is er toch wel netjes uitgekomen dacht ik zo.
De week daarop (afgelopen week) ben ik bezig geweest met een image. Niet zoals een plaatje met photoshop ofzo, nee een image is een bestand wat je op een computer kan zetten en dat alles weer terug zet zoals het eerst was. Op college bijvoorbeeld 'imagen' ze alle pc's elke dag omdat leerlingen er vanalles en nog wat mee doen. Zodra ze de image weer terug zetten is alles weer als nieuw. De image bevat het hele besturingssysteem. Op die manier heb ik ook mijn eerste backup gemaakt.
Nou was het tijd voor een nieuwe image,, en ben ik daar mee bezig geweest. Mijn begeleiders gaven mij een lijst met alle software die ze erop wilden hebben. Ik heb alles gedownload en geinstalleerd. Toen het klaar was heb ik een image gemaakt van dat systeem en op andere systemen gezet. Het is nu een weekje testen en kijken wat er mis is en of er dingen kunnen worden verbeterd.
Het is een leuke uitdaging en ik krijg allerlei kleine opdrachten tussendoor. Het is altijd lachen met de leraren dus dat zit wel goed. Een leuke werksfeer maakt zoveel verschil. Hopelijk hebben ze genoeg werk voor mij tot het eind van de stage zodat ik niet naar IT-services hoef!
LOVE
Ik heb verkering met het buurmeisje!
lol, dacht het niet.. en nu serieus.
Een aantal maanden geleden liet Marieke mij een lied horen op Youtube. Ik vond het zo'n mooi nummer dat ik bezig ging met een filmpje. Nou houd ik natuurlijk erg van Final Fantasy dus heb ik daar filmpjes van gebruikt. Na een weekje testen en met clipjes klieren was het klaar!
Op het nummer Testify to Love van Avalon heb ik een Final Fantasy filmpje gemaakt. Bekijk hem hier! http://www.youtube.com/watch?v=3y2ijRjuiwY
Enjoy! en tot de volgende keer, Jan.
21 April 2008 - 05:39
Martijn:
Leuk dat je daar zo'n goeie tijd hebt gehad in Evesham. Ik herken alles op de foto's. Ze hebben mij toen ook van alles laten zien. Leuke lui zijn het.
Wat betreft images maken en elke dag restoren. Es is ook een tool van Microsoft dat je kunt installeren. Waarmee je kunt zorgen dat alles blijft zoals je het geconfigureerd hebt. Ik heb 't zelf nog nooit geprobeerd...
PS: mooi architectuur dat stadion. -
21 April 2008 - 08:55
Marieke:
Wat een eer ik word zelfs hier genoemt... :) Maare... dat buurmeisje?!? Wat probeer je daar mee dan?!? Me te stangen?!? Succes!!! Lukt je lkkr nooit:P:P:P Hij is mooi je filmpje alleen voor een iets minder final fantasy fraek een beetje... tja... geen idee te final fantasy denk ik :P:P:P
Kusjuh en liefs mij spreek je snel weer! -
21 April 2008 - 16:58
Rik:
Hoe meer ik hoor van computers, hoe minder ik er van snap, hoe blijer het wordt van het feit dat in een 1 op 1 gevecht tussen de computer en mij ik waarschijnlijk wel zou winnen (zeker als ik een hamer bij de hand heb)
goeie zaken allemaal Jan.
En de nieuwschierigheid naar zaken van buurmeiselijk aard is gerezen. -
21 April 2008 - 19:50
Chris:
zo leer je nog s wat huh?
Best goed he zo,n.. euh stage..komje er achter dat dove mensen wel achter een bali kunnen werken..
Leuk om te lezen dat je het zo leuk hebt :)
.. en eeh, trein reizen is altijd al duur geweest in the younited kingdom.
Maar daar heb je wel een goeie "dienst" aan over gehouden niet?
Dat sunday roast was de treinreis wel waard dacht ik hee hee..
hou je haaks,
22 April 2008 - 13:36
Laura:
Heey! relaxt dat er niet zoveel werd schoongemaakt! :) Leuk om je verhaal weer te lezen! Keep it up. Je filmpje is wel VET! idd moet je FF wel kennen, maar echt mooie stukjes eruit gehaald. Geniet lekker van alles!
Kus van Laura -
01 Mei 2008 - 19:17
Deelke:
Heej, beleef je nog wat?? Wij willen weer een berichtje!! Nice filmpje. Ik mis je best hoor, ben heel nieuwsgierig naar je verhalen en foto's als je straks terug bent... Heel veel liefs van Deelke