Vliegen, rijden, drinken
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Jan
27 Januari 2008 | Verenigd Koninkrijk, Londen
Hier is mijn eerste bericht uit Engeland.
DE VLUCHT
Al weken van tevoren gepland, geboekt, betaald, gingen we er vanuit dat het vliegtuig om 9.45 zou vertrekken vanaf Schiphol. Vijf uur opgestaan, zes uur weg, half acht op Schiphol.
Alles goed en wel. Inchecken ging prima, langs de douane ging prima en toen...
Had mijn vlucht vertraging. Op het scherm stond dat het vliegtuig om 11uur ipv 9.45 zou vertrekken.
Ok, uurtje vertraging, kan gebeuren. Nog geen vijf minuten later springt de tijd op het scherm naar 14.50.
Dat zou connexxion eens moeten doen...
In ieder geval, ik heb dus uren en uren rond gesjouwd op een super goedkoop Shjiphol Airport.. waar je een zakje marsen koopt voor maar 4,80 euro.
Op een gegeven moment heb ik naar Engeland gebelt, naar mijn begeleider, en verteld hoe het zat. Hij zei 'don't worry about it Yen'. Om 3 uur smiddags konden we eindelijk he vliegtuig in. Hurray!
Maar wat bleek, he ging niet naar Leeds - Bradford maar naar Manchester! Vanaf Manchester werden we met de bus naar Leeds gebracht (wat nog weer een uur duurde) en vanaf daar moest je maar zien.
Een maal aangekomen op het vliegveld in Leeds heb ik de bus naar het Bus Station genomen. Die deed er een uur over, waarna ik ook nog de free city bus naar het station moest nemen om vervolgens op de trein naar Hull te springen. De treinreis duurde ook nog eens een uur.
Gelukkig stond mijn gastgezin mij al op te wachten op het station en konden we gelijk naar 'huis'.
THUIS
Een maal aangekomen heb ik eerst mijn spullen gedump en uit zitten puffen. Honds maar dan ook honds moe. Je gelooft het niet, maar van stil zitten een hele dag wordt je heel erg moe.
De communicatie met mijn gastgezin loopt prima. We begrijpen mekaar perfect en ze staan er verbaast van dat ik zo goed Engels kan praten maar ook verstaan. Ze hebben namelijk een redelijk noordelijk accent.
Zo zie je maar weer, World of Warcraft is och nog érgens goed voor ;)
We hebben tot een uur of tien (engelse tijd) gepraat over vanalles en nog wat. Ze hebben me het huis laten zien, de 'regels' verteld en mij voorgesteld aan de honden.
Ze hebben twee grote zwarte honden. Echt prachtige beesten. Gelukkig kan ik goed met beesten dus we konden het al snel met z'n allen vinden.
Ook hebben ze een klein zoontje van 1 jaar. Die verblijft vandaag nog bij haar moeder.
Het stel waar ik verblijf zijn Kimberly Ellis en Nick Javan. Ze wonen samen en wonen tegenover haar ouders.
Haar vader werkt op Hull College en Kimberly zelf volgt er ook een studie. Wat mooi meegenomen is omdat ik op woensdag, donderdag en vrijdag dat met haar kan mee rijden.
Het college zelf heb ik verder nog niet gezien, dat komt morgen. Maar het ligt redelijk dicht bij. Een paar kilometer, praktisch in dezelfde straat.
DE PUB
Om ongeveer 10 uur zijn we naar de local pub gegaan. Daar kreeg in een 'normaal' glas bier van 0,7 liter (zie fotos).
Daar heb ik er ... een paar van gehad :D
In die pub was ook een neef van Kimberly en nog een of andere vriend. Achteraf zeiden ze dat dat wel de twee ergste types waren die ik op een eerste avond had kunnen ontmoeten. Ze waren idd allebei dronken en praatten voor het grootste gedeelte... poep.
Nu kan ik opzich best dat noordelijk engels verstaan, maar dit was toch echt plat. Net zo plat als sommige boeren als in Balkbrug of whereever.
Toen we terug liepen zeiden ze ook al dat ze het nergens over hadden haha.
Het eerste wat ze me natuurlijk vroegen was waar ik mijn drugs had verstopt en waar mijn wiet en dope was. Veraaaassing.
Nog zoiets, er zitten gewoon oude mensen in die bar. En niet gewoon mensen van 40 ofzo, niet 50, nee 70+!
Ik stond er echt naar te kijken. Dat zie je toch niet in nederland. Een local pub met.. oude mensen.
Magoed, ons kent ons, en het is gewoon gezellig met de vaste klanten om een gezellig avondje te kletsen enzo. Er wordt ook bijna elke avond wel een spel georganiseerd of er komt een zanger langs. Helaas zijn de fotos in de pub niet allemaal even goed gelukt.. ik vraag me af waaarom :D
DE NACHT
Toen ik in mijn bed lag was het 2uur nederlandse tijd geloof ik, of half3.
Dus ik lig daar lekker te slapen en mijn heerlijke, warme zachte bed.
Gaat de deur in een keer open. Ik denk, oh is het alweer zo laat... maar nee.
Bereid je voor.
Kimberly komt mijn kamer binnen lopen.
Opzich niet zo vreemd ofzo.
Behalve dat ze naakt was O_O
Waarschijnlijk was ze naar de wc geweest en liep de verkeerde kamer binnen.
Ze wilde nog bij me in bed stappen, maar toen had ze geloof ik door dat ik niet op Nick leek. Op mijn mobiel was het toen 5.36 in de morgen.
Met mijn duffe kop draaide ik me om en sliep weer vrolijk verder.
Toen ik sochtends tegen Nick zei "I think someone's been sleepwalking last night." Zei hij "s prolly been them dogs runnin' around downstairs." So I said "hmm I dont think so, it was Kimberly". Hij stond er verbaast bij en vroeg gelijk aan Kimberly hoe of wat. Die giegelend vertelde dat het een foutje was.
"Well she's never done that before..." zei Nick nog. Ik vond het best grappig opzich.
Toen we vanochtend even naar de overkant gingen om kennis te maken met Dave Stuart, vader van Kimberly was het huis redelijk vol.
Zoon, dochter, vriend van dochter, kleinzoon, papa, mama. Nog geen twee minuten aan het praten en Kimberlys zusje schreeuwd door de kamer "did you see Kimberly naked?!?!". De tien minuten die volgden lag iedereen helemaal in een deuk en maakten natuurlijk allemaal grappen.
Iedereen lachte behalve Nick. Die was er niet zo blij mee. Kan me voorstellen haha.
Kimberly en Nick zijn op dit moment naar een rugby wedstrijd ergens aan de andere kant van de stad. Dus ik heb het hele huis nu alleen, samen met de honden.
Morgen mijn eerste dag op college. Ik ben benieuwd hoe het zal gaan.
So far it's been an exciting new experience!
En die gekken rijden idd zo vreemd..
Bedankt voor het Bon Voyage boekje! Ik vond het een heel mooi boekje :)
Groeten Jan, en kijk maar regelmatig voor een nieuw bericht.
27 Januari 2008 - 13:47
Ewout:
He Jan, super dat je veilig bent aangekomen ... FINALLY ... a'ways tsame with them airplanes.
Maar wel een 'erg warm' welkom van je gastgezin zeg, met honden en al. Heel veel plezier en hou ons op de hoogte, je schrijft leuk:) -
27 Januari 2008 - 14:06
Rik :
Duurt ff, danm ben je ook ergens! Hou ons op de hoogte en doe ze de groeten! En zo te horen ben je inderdaad zeer welkom. Niet slecht voor een eerste dag, zou je charme misschien nog onweerstaanbaarder zijn aan andere kant van Dover's witte rotsen?
Cheers, Rik -
27 Januari 2008 - 15:18
Martijn:
Ja joh, internationaal reizen is erg vermoeiend. En dat met dat vliegtuig is wel erg bont. Officieel had je van de maatschappij bonnen moeten krijgen om iets te eten en te drinken. En omdat je zo veel vertraging hebt gehad (meer dan 2 uur) heb je, geloof ik, recht om een deel van je geld terug te krijgen. Dat zijn Europese regels. Misschien moet je er maar eens achteraan. Reizigers hebben de laatste jaren langzaam meer rechten gekregen omdat het veel te erg werd.
Ben benieuwd hoe het mij weer gaat, ik ga in Maart voor een klus naar Finland.
Mooi geschreven, keep it up. -
27 Januari 2008 - 21:56
Krizzie:
Multepegok:
wie heeft er een indruk gemaakt en achtergelaten:
a: jan natuurlijk
b: kimberly?
c: beide
kalm an jongen :)
gr. chris -
28 Januari 2008 - 09:29
Anneke:
Leuk om te horen hoe het is gegaan Jan. Reizen is inderdaad supervermoeiend. Helemaal als alles ook nog eens niet op tijd gaat.
Fijn dat je zo goed bent opgevangen. Zo te horen zijn het leuke mensen. En honden zijn ook erg leuk. Ben je daar niet allergisch voor trouwens?
Op je eerste nacht al een naakte vrouw. Jan toch! Daarvoor ben je toch niet gegaan? Ze zullen er voorlopig wel niet over uitgepraat raken. Best zielig voor Nick. Ik heb echt met hem te doen. Misschien moet er wel een slot of een anti-Kimberly alarm op je deur. Het gebeurt misschien nog wel vaker.
Nou, veel plezier daar en niet teveel drinken he.
liefs, anneke -
28 Januari 2008 - 11:28
Laura:
Wow nou de hele familie is me al voor!! Wat een belangstelling! Was dit verhaal om die belangstelling vast te houden? :p Nee leuk om te lezen. Benieuwd hoe het college is.
Kus van Laura -
28 Januari 2008 - 11:33
N:
What is this crap all 'bout me kimberly dude,s???
Gimme some slack a,right..
i,m having enough hard time handling this dutch fella occupying my private space!!!
cheers pal,s
n -
28 Januari 2008 - 11:53
Jan:
Leuk geprobeerd Chris, helaas, ik heb je door! ;)
Ik zit nu op het College and mijn begeleider zit nog steeds in een meeting, sinds vanmorgen vroeg.
Dus ik zit maar een beetje te internetten enzo. -
28 Januari 2008 - 19:17
Gideon:
Succes in engeland;) -
29 Januari 2008 - 10:18
Marieke:
Zo zo jij beleeft heel wat je eerste dag... Een hele lange rijs een hele gezellig avond en een iets of wat vreemde nacht... :P Maar goed... Het klinkt gezellig en ik denk dat dat wel fijn is als je er zo'n poos moet zitten...
Veel plezier en spreek je wel weer!!!
Groetjes + Kusjuhs Marieke -
30 Januari 2008 - 15:50
Anoek:
hey hey
heel veel plezier daaro maak er wat van zul je toch wel doen maar toch;)
spreek je wel weer -
30 Januari 2008 - 20:03
Ome Henk Algra:
De boot is nog sneller dan het vliegtuig.
Maar is het een idee om je moeder uit te nodigen in Engeland. Kun je met haar als jonge moeder de blits maken in de pub! -
01 Februari 2008 - 08:22
Jan Wanders:
dag Jan,
je bent een echte globetrotter, geweldig dat je je staande houdt in de meest vreemde situatie's